Cursus: Bedrijfsregelmanagement voor architecten

 
Omschrijving

Wat is de positie van bedrijfsregels in architectuur? Deze centrale vraag wordt in deze cursus vanuit verschillende perspectieven behandeld. Allereerst worden bedrijfsregels in context geplaatst door de rol en positie in veelgebruikte architectuurmethoden en raamwerken te bespreken. Daarna wordt ingegaan op de verschillende gezichtspunten van waaruit bedrijfsregels in relatie tot architectuur kunnen worden bekeken, een voorbeeld hiervan is het borgen van een compliant architectuur. Tevens worden tijdens de cursus 20 veelgebruikte architectuurprincipes behandeld die de belangrijkste uitgangspunten met betrekking tot bedrijfsregels specificeren. Het resultaat hiervan is dat u aan het einde van de cursus direct aan de slag kunt met het definiëren van de uitgangspunten voor bedrijfsregels in uw architectuur.

 
Doelgroep(en)

De cursus is bestemd voor diegenen die een bijdrage leveren aan het eliciteren, specificeren, ontwerpen en beheren van een bedrijfsregelarchitectuur. Te denken valt aan de volgende rollen: Bedrijfsregelarchitect, Bedrijfsregelanalist, Enterprise Architect, Business Consultant, Business Analist en Informatie Architect.

 
Leerdoelen

Na afloop van deze cursus beschikt de cursist over: 1) de kennis om de positie van bedrijfsregels in architectuurmethoden en raamwerken als TOGAF, DODAF, Archimate en Zachman te plaatsen, 2) de kennis om de positie van bedrijfsregels in relatie tot andere architectuur concepten te plaatsen, 3) de kennis om het effect op een architectuur die bedrijfsregels centraal stelt kunnen benoemen en 4) de kennis om veel gebruikte principes voor bedrijfsregelmanagement te formuleren en toe te passen.

 
Ingangseisen

Er is (basis) kennis vereist over enterprise architectuur, bedrijfarchitectuur en/of architectuurprincipes. Verder beschikt u bij voorkeur over HBO werk- en denkniveau en/of minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van bedrijfsregelmanagement en/of architectuur.

 
Contactgegevens

EDM-Competence Centre

info@edm-cc.nl