Cursus Beheer

Tijdens deze cursus leer de cursist hoe versiebeheer, geldigheidsbeheer en traceerbaarheid van bedrijfsregels kan worden ingericht.

 

Omschrijving

Het ontwerpen van een bedrijfsregelarchitectuur en het eliciteren, specificeren, verifiëren, valideren en uitrollen van bijbehorende bedrijfsregels is geen probleem voor de cursist. Maar hoe moeten al die bedrijfsregels worden beheert en hoe moet een organisatie omgaan met constante veranderingen? Hoe moet worden omgegaan met overgangsrecht of verschillende sets van bedrijfsregels naast elkaar? In deze cursus worden deze vragen beantwoord en leert de cursist hoe het beheer van bedrijfsregels ingericht kan worden. Beheer in de context van BRM omvat in deze cursus het geheel van geldigheids-, versie- en traceerbaarheidsbeheer. In deze cursus komt de relatie tussen deze drie aspecten aan bod. Daarnaast komen de relaties en traceerbaarheid tussen de verschillende producten en concepten aan bod.

 
Doelgroep(en)

De cursus is bestemd voor diegenen die een bijdrage leveren aan het eliciteren, specificeren, ontwerpen en beheren van een bedrijfsregelarchitectuur. Te denken valt aan de volgende rollen: Jurist, Fiscalist, Beleidsmedewerker, Bedrijfsregelarchitect, Bedrijfsregelanalist, Enterprise Architect, Business Consultant, Business Analist en Proces Ontwerper.

 
Leerdoelen

Na afloop van deze cursus beschikt de cursist over: 1) de kennis om mogelijke wijzigingen aan de bronnen, bedrijfsregelarchitectuur, bedrijfsregels en feitmodellen te herkennen en benoemen, 2) de kennis om verbetervoorstellen voor de gedefinieerde bedrijfsregelarchitectuur aan te geven, 3) de kennis over de verschillen tussen versiebeheer en geldigheidsbeheer, 4) de kennis over het toepassen van temporaal en niet-temporaal geldigheidsbeheer en 5) de vaardigheden om een traceerbaarheidsmap te kunnen maken.

 
Ingangseisen

Er is kennis vereist over de elicitatie, ontwerp, specificatie, verificatie, validatie, uitrol en uitvoering van bedrijfsregels. Verder beschikt u bij voorkeur over HBO werk- en denkniveau en/of minimaal twee jaar relevante werkervaring op het gebied van bedrijfsregelmanagement.

 
Contactgegevens

EDM-Competence Centre

info@edm-cc.nl